Seuraa jyväskylä kalu täynnä spermaa homoseksuaaliseen

Äänten jakautumista eilisessä Tahdon —äänestyksessä on selitetty poliittisella jaolla ja kansanedustajien iällä. Maantieteelliset erot ovat myös suuret. Vaalipiireittäin äänestys meni näin. Ensin puolesta, sitten vastaan äänestäneet:. Rikkaat maakunnat ovat liberaaleja kuten rikkaat maat. Kehitysmaissa ja sosialistisissa maissa homous on yleensä ollut laitonta, ja oli Suomessakin pidempään kuin rikkaammissa Pohjoismaissa.

Kyllä syrjäseuduillakin vielä ehtii tasa-arvon kannatus kasvaa, ja liberaalit myös useammin muuttavat niiltä pois, etenkin homot. Liberaali lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Myös kansalaiskyselyissä on nähty alueellinen ero. Kuitenkin myös Pohjois- ja Itä-Suomessa useampi kansalainen on kannattanut kuin vastustanut lakimuutosta. Kansanedustajien kantojen alueellista jakautumista saattaa siis selittää jokin muu enemmän kuin se, mitä heidän vaalipiirissään ihmiset asiasta ajattelevat.

Heikki Korpela lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Uskoisin jaon olevan siinä, ketkä haluavat epätoivoisesti signaloida kuuluvansa muita parempaan ja fiksunpaan mukaeliittiin, ja ketkä eivät. Me täällä Hoiskon Nesteellä vitut välitämme siitä, mitä trendiperseet meistä ajattelevat, koska tiedämme, että tosi paikan tullen me olemme korvaamattomia, eivätkä suinkaan sukupuolentutkimuksen ja valtio-opin ja estetiikan maisterit.

Catilina lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Asiaan ottamatta kantaa puolesta tai vastaan, niin alkaako se kuuluisa Impivaaran raja jossain pohjois- Hämeen laitamilla ja siitä kohti pohjoista? Näin naimisissa olevana ateisti heteromiehenä täytyy todeta, että jännitin äänestystä koko päivän ja olin erittäin tyytyväinen, kun tulos tuli julki! Suomesta tulee taas piirun verran parempi paikka elää, jos tuo lopulta sitten vielä menee läpi lopuistakin äänestyksistä. Osa ihmisistä ja muistakin eläimistä on syntyessään homoseksuaaleja, ja näin tämä maailma pyörii.

Lapsen kasvatuksessa on tärkeintä, että lapsella on vanhemmat, jotka huolehtivat ja kasvattavat. Sillä, että montako vanhempaa ja mitä sukupuolta he ovat, ei ole merkitystä. On myös hyvä huomata, että alueilla, joilla vastustetaan tasa-arvoista avioliittolakia, niin vastustetaan myöskin maahanmuuttoa.

Tavallaan syrjäseuduilla pelätään eniten sellaista, jota ei ole koskaan edes tavattu. Oli se sitten homoja, maahanmuuttajia tai susia…. Capella lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Iänkaiken on eletty sen kanssa, että maaseudulla ollaan arvokonservatiivisempia kuin suuremmissa taajamissa.

Kepu ei etene kaupungeissa ja Vihreät eivät etene maaseudulla. Eli en näe varsinaista uutista Oden laskelmissa. Jos eilisestä äänestystuloksesta jotakin erikoista haluaisi kaivella niin kyllä se täytyy olla puheenjohtaja Soinin henkilökohtainen ja eräällä tavalla surullinenkin ristiretki ryhmäpäätöksineen.

Jos katsotaan kansanedustajan kotikunnan http: En tosin tiedä saadaanko näiden erojen äänekkäällä korostamisella ja liioittelulla aikaan yhtään mitään positiivista. Petteri Kosonen lainaa tätä viestiä vastaukseesi.

Raimo K lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Itse en oikein ymmärrä, kuka tässä on nyt se suvaisevainen ja kuka suvaitsematon. Minkään äärilaiden poliitikot eivät saa tästä kovin hyviä tyylipisteitä. Minusta pitää kyetä suvaitsemaan erilaisia näkemyksiä.

Nyt kumpikaan äärilaita ei tee näin. Kirkko on joutunut sopassa sijaiskärsijäksi. Äärilaitojen poliitikkojen ulostulot ovat aiheuttaneet eroamisia kirkosta. Pääosa näistä poliitikoista ei edes ole kirkon jäseniä. Tilannetta pahentaa se, ettei nykyistä evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaa hyvälläkään tahdolla voi pitää onnistuneena valintana johtajaksi.

Tästä voidaan vain parantaa. Lainsäädännön kuprua, ihmisten eriarvoisuutta avioliittolaissa, aletaan ehkä korjaamaan. Toivottavasti se tehdään edes aavistuksen suvaisevaisemmin kuin tähän asti!

Kalle lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Ei tämä yllättävää ollut, koska kyllähän se uusliberaali kapitalisti antaa homoillekin oikeudet olla, jos homo lupaa kasvattaa taloutta ja kuluttaa loputtomiin. Siitä nähdään, että kansanedustajien tai yleensä ihmisten perustelut eivät merkitse yhtään mitään. Jos nimittäin olet taantuvasta Suomesta, ilmapiiri en keksi täsmällisempää sanaa valikoi perustelusi vastaiseksi. Perusteluthan enimmäkseen lainataan kohtalotovereilta.

Mikäli olet menestyvästä osasta Suomea, samanlailla ilmapiiri — eikä järkesi — loi perusteet, mutta myönteisiksi. Se on niin päin, että kun hyvinvointi kasvaa, se lietsoo omaksumaan uutta ajattelua. Se myös kanavoituu luomaan uusia taloudellisesti tuottavia innovaatioita.

Kun taas seutu taantuu, siellä turvaudutaan kynsin hampain entiseen hokemalla, että niin on ennenkin selvitty eri asia kuinka hyvin , vaikka ainoa realistinen pelastus olisi uudistukset, koska maailma ympärillä muuttuu nyt aina vaan nopeammin.

Välillä minua on suorastaan suututtanut, kun Osmo lisää väkeä Helsinkiin eikä sure yhtään, että sehän on pois taantuvilta paikkakunnilta, minunkin kotikaupungiltani, niin että niiden tappiokierre vain pahenee.

Kuitenkin on myönnettävä, että keskimäärin paras kehitystyön hyötysuhde saadaan Helsingistä. Siksi on kai alistuttava siihen, että Helsinki-keskeisyys on ainoa tie, jos halutaanen vetää koko Suomen talous kuiville. Jyrki Patomäki lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Kun avioliittolain muutos on lopullisesti hyväksytty, niin odotan mielenkiinnolla Kelan tulkintoja kuka kuuluu samaan talouteen tukia päätettäessä.

Tähän mennessä Kela on vuosikausia pystynyt kiusaamaan heteroja, jotka eri sukupuolina elävät samassa taloudessa ja tulkinnut nämä avopariksi, vaikka asia ei niin olisikaan. Jopa sisarukset ovat eräässä tapauksessa olleet kohteena.

Myös kimppakämppien asujat voivat varautua kyselyihin riippumatta sukupuolesta. Impivaarahan sijaitsee jossain Hyvinkään ja Nurmijärven rajamailla. Täsmäisi aika hyvin tähänkin tulokseen, Tampere on sitten joku oma enklaavinsa näkyy Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan vertailussa. Anna R lainaa tätä viestiä vastaukseesi. En nyt noinkaan sanoisi. Aika on ajanut nykymuotoisesta Suomen ev.

Kun kirkon jäsenet on tähän mennessä hankittu enimmäkseen heidän omaa tahtoaan kysymättä, niin ei liene kumma, että eroaminen käy helposti kun se on mahdollista. Näkisin jäsenmäärän romahtamisen ihan terveenä asiaintilan normalisoitumisena.

Mielestäni olisi myös tervettä, että kirkon edustajia ei pidetä automaattisesti asiantuntijoina tai auktoriteetteina ihmisoikeus- tai vaikka avioliittoasioissa, ja kutsuta kuultaviksi vain siksi, että liperit on kaulassa. Tähän voitaisiin päästä, jos ev. Mikko H lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Ottaen huomioon toisaalta Oden mainitsemat lehdissä tehdyt ikäjakaumat, herää kysymys ovatko maantieteelliset erot kansanedustajien ikien suhteen merkittäviä.

Saattaisiko tällä olla tekemistä ylipäätään maaseudun ikäjakauman kanssa? Vanhemmat ihmiset ovat konservatiivisia, vanhukset äänestävät vanhempia politiikkoja? Vai onko myös korpien väestö kauttaaltaan yleisesti nuoriso mukaan lukien konservatiivisempaa?

No, vuodesta alkaen kaikki joutuu maksamaan kirkollisveroa, kun evlutin rahoitus otetaan suoraan budjetista, jos laki menee läpi. Yhteisöveroa ei kirkkoon kuulumattomat joudu maksamaan, mutta tätä uutta pakkokirkkoveroa joutuu maksamaan ateistit, muslimit, ja maassa vierailulla olevat turistitkin. Ministeritkin vannotetaan käsi raamatulla ja sitä rataa. Vasta valmistuneet tohtorit menevät juhlajumalanpalvelukseen. Jokaisen uskontokunnan kuuluisi kerätä omat varansa jäsenmaksuina jäseniltään ja valtion ei pitäisi rahoittaa sentilläkään uskontokuntien toimintaa, eikä myöskään uskonnon opetusta.

Peku lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Mistä sinulle on syntynyt sellainen käsitys, että Kela ei nyt pitäisi mies- tai naispareja avoliittoina? Pekka Pessi lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Maantiede tosiaan jakaa Suomea henkisesti. Hyvä kun Osmokin sen sanoo. Monilta Osmon puoluetovereilta meni latte väärään kurkkuun, kun minä totesin eräässä kirjoituksessani, että kolmen kilometrin säteellä Kurvin kulmasta arvomaailma poikkeaa huomattavasti muusta Suomesta.

Mediaa se porukka hallitsee, ja pystyy tarvittaessa saamaan puolet kansasta puolelleen, kun tarpeeksi kauan rummuttaa. Mutta jos ajattelee kysymystä niin päin, että kummalla on suurempi ongelma, Keskustalla, joka ei pääse Kehä I: Keskustasta on tulossa pääministeripuolue vaikka se ei saisi Helsingistä yhtään kansanedustajaa, ja vihreät ovat ikuisesti tuossa kahdeksassa prosentissa, johon tahallaan itsensä marginalisoinut puolue väistämättä jää.

Marko Hamilo lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Salaliittoteoreetikko sanoisi, että syynä siihen ettei sosiaalidemokraattinen puolue koskaan tosissaan ajanut kirkon ja valtion napanuoran katkaisemista, joka periaatteessa kuului programmiin, oli että pitkän tähtäimen strategiana oli kirkon näivettäminen kilpailun puutteeseen. Jälkikäteen voi ihan vakavissaan todeta, että jos meillä olisi enemmän erilaisia protestanttisia kirkkoja Yhdysvaltain tapaan, uskonnollisuus olisi Suomessa vahvempaa.

Kulttuurisodat olisivat vahvistaneet sekä arvoliberaaleja että arvokonservatiivisia kirkkokuntia, kun nyt ne syövät kansankirkkoa molemmista päistä. Ristiriidat leimahtavat sitten jonkin yksittäisen asian ympärillä kuten homoliitot, susien suojelu, naispappeus ym. Joo joo lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Itseäni rasittaa tuo kiihkoilu molemmilla puolilla ja sitä vain haluaisi olla rauhassa tolta paasaamiselta.

Minua ei vaivaa ollenkaan se, että ollaan eri mieltä, mutta se on aika vakavaa ettei vastapuolilla ole minkäänlaista asiallista keskusteluyhteyttä. Mikä koskee aikaa montaa muutakin asiaa Suomessa. Se ei tiedä hyvää sille, että pystyttäisiin neuvottelemaan yhtään mistään ja tekemään järkeviä ratkaisuja. Määkin pyöräilen lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Minä alan suoraan sanottuna tympääntymään siihen ihmiskunnan pohjasakkaan, joka maailmanhistorian läpi on yrittänyt alistaa ja syrjiä erilaisia ihmisryhmiä mm.

Unlimited tolerance must lead to the disappearance of tolerance. If we extend unlimited tolerance even to those who are intolerant, if we are not prepared to defend a tolerant society against the onslaught of the intolerant, then the tolerant will be destroyed, and tolerance with them. But we should claim the right to suppress them if necessary even by force; for it may easily turn out that they are not prepared to meet us on the level of rational argument, but begin by denouncing all argument; they may forbid their followers to listen to rational argument, because it is deceptive, and teach them to answer arguments by the use of their fists or pistols.

We should therefore claim, in the name of tolerance, the right not to tolerate the intolerant. We should claim that any movement preaching intolerance places itself outside the law, and we should consider incitement to intolerance and persecution as criminal, in the same way as we should consider incitement to murder, or to kidnapping, or to the revival of the slave trade, as criminal.

Äänestystulos heijastaa aika syviä historiallisia kehityksiä, joista on erittäin selventävää tarinaa tämän viikon Kauppalehti Optiossa.

Suhteellisen pieni osuus ihmisistä pääsee aikuisenakaan eroon siitä, mihin uskoon kotona on kasvatettu. Sattuu vain olemaan aika rauhanomainen tämä protestanttinen usko. Pohjan Akka lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Ymmärtääkseni jakolinja ilmenee myös selvästi kun tarkastellaan edustajien ikää, melkoisen tarkka linja taisi mennä jossain vuoden kohdalla, sitä ennen syntyneet vastustavat ja jälkeen kannattavat.

Maaseudun väestö vanhenee, eikö tämä aiheuttaisi juuri tuonkaltaista vinoumaa? Jaakko lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Toisaalla jo todettiin, että maakuntien erot kannatusprosenteissa ovat pienemmät kuin edustajien kannatusprosenteissa. Selittyisikö tämä suhteellisella vaalitavalla ja taipumuksella äänestää puolueen tai jonkun muun oletetun konsensuksen mukana? Ero pohjoisen ja etelän välillä on kiistaton, vaikka edustajien määrät ovat pieniä.

Mutta ei maakunta determinoi kantaa, ei lähellekään. Maakuntien välinen variaatio on pienempi kuin yksilöiden tässä, jos aletaan mittaamaan. Kirkko on ideologisesti pahassa paikassa. Sille olisi parasta jakautua kahtia, vanhoillisen ja moderniin osastoon. Ja julkisuudessa tosiaan sotkevat eriasteisten kristillisten poliitikkojen kannanotot, jotka eivät edusta kirkkoa lainkaan, edes jäsenyysmielessä Sipilä, Räsänen, Soini.

Janne S lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Näkyisiköhän tuossa äänestystuloksen alueellisessa jakautumassa myös asukastiheyden ja sen mukainen sosiaalisten rakenteiden ja ehkä monen muunkin tekijän vaikutus?

Kyseinen asia, jonka vaikutukset koskevat suoraan vain sangen pientä osaa väestöstä, arvokysymyksenä tosin huomattavan paljon suurempaa väestöosuutta, ehkä lähes koko väestöä, sai mediassa suorastaan ennennäkemättömän suuren näkyvyyden, joten sitä voinee tarkastella monitahoisin lähestymistavoin.

Julkisuudessa, sekä palstatilana, että lähetysaikana ja nettisivuosuuksina asian saama näkyvyys oli kaiken kaikkiaan mittava. Asiaan liittyy tietysti monia mielenkiintoisia tiedotusopin piiriin kuuluvia piirteitä ja kysymyksiä. Jo yksin verovaroilla ylläpidetyn YLEn viestinnässään käyttämä peukutuskuva antoi nähdäkseni ikäänkuin ymmärtää, että kaksi paria kolmesta edustaa enemmistöä? Peukkujen sijoittelu, sekä peukutussuunta saattoivat olla tarkoitushakuista piilovaikuttamista.

Jos olisin propagandisti, taputtaisin käsiäni, sillä tuohan oli hyvinkin taitavasti laadittu kuva, joka varmasti sai paljon näkyvyyttä juuri äänestyksen alla, ja koko kampanja oli kokonaisuudessaan huolellisesti rakennettu. Käyty mittava kampanja eri tiedotusvälineissä, siihen liittyvine lukemattomine piirteineen, ja pitkäaikaisine pohjustustöineen, tuotti Jos verrataan noita edellä esitettyjä alueellisia jakautumia äänestystuloksen osalta keskenään, voitaneen ehkä päätyä seuraaviin johtopäätöksiin:.

Ihmiset, jotka elävät maaseudulla, tai kauempana maan etelän ja lounaisosan suurista kasvukeskuksista, voinevat arvovalinnoissaan ehkä keskimääräistä paremmin säilyttää itsenäisemmin oman, perinteiden mukaisen kantansa.

Maan etelä- ja lounaisosaan sijoittuvissa asutuksen keskuksissa, jossa eri ihmisten välisiä kohtaamisia tapahtuu paljon suuremman ihmismäärän kanssa, jopa päivittäin, on luonnollisesti syytä sopeutua ottamaan paremmin huomioon monenkinlaista erilaisuutta, joskus jopa oudolta vaikuttavaa poikkeavuutta, jota esimerkiksi päivittäin voi joutua kohtaamaan ympäristön ihmisten suuressa joukossa.

Sopeutuminen kulloisiinkin olosuhteisiin ja suvaitsevaisuus voi olla paitsi ominaispiirre, mutta myös eräs selviytymiskeino, jos muita, sitä parempia vaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Ahvenenmaa on tietysti oma erikoistapauksensa edellä kuvatussa äänestyksessä, mutta sen osalta voisi ehkä todeta, ettei yksi pääsky kesää tee.

Maan lansi-, lounais- ja etelärannikko ehkä jo edellä kuvatuiden jakautumien joukossa jotain heijastelevat, mutta niidenkin osalta kovin pitkälle menevien johtopäätösten teko lienee aika ongelmallista, sillä kyseessähän oli vain äänestys, jossa puolesta tai vastaan äänesti kansanedustajaa.

Heitä tuskin oli valittu edustamaan koko kansaa vain tässä yksittäisessä kysymyksessä. Sakke lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Olen samaa mieltä huolehtimis ja kasvatusasiassa, mutta jyrkästi erimieltä siinä , että sukupuolella ei ole merkitystä. Lapsen kuuluu saada malli ja esimerkki molemmmista sukupuolista. Koluelämässä olen saanut havaita, että esim. Tämän käytännön opetustyössä havaitun lain esimerkittäminen ja havainnollistaminen vaatisi romaanin kirja , johon en ala.

Mutta asia vaan on nyt ja ikuisesti ollut ja tulee olemaan näin. Kansan sivistystasoa kuvaa miten se suhtautuu vähemmistöihin. Enemmistö toki päättää, mutta sen pitäisi ottaa huomioon myös vähemmistöön jäävät ja edistaa myös heidän okeuksiaan. Vähemmistöjen sortaminen on aina johtanut kapinaan ja pulta väkivaltaan, jos sortaminen viedään liian pitkälle. Demokratiakin on taitolaji, demokrattinen yhteiskunta pysyy pystyssä vain jos se tuottaa hyvinvointia lähes kaikille jäsenille.

Homojen avioliitto-oikeus ei merkitse, että enemmistön täytyy edes luopua mistään, joten älämölä on sen vuoksi suhteeton. Liian vanha lainaa tätä viestiä vastaukseesi.

Lakitöitä jää seuraavalle hallitukselle ja gallupit pukkaavat hallitusta, jossa ovat Kepu, persut ja Kokoomus. Kuka se arvokonservatiivi oikein on? Henkilökohtaisesti minua huvittaa suunnattomasti, että itseään edistyksellisinä ja vapaamielisinä pitävät ihmiset nostavan valtavan mekkalan mitä konservatiivisimman ja vanhakantaisimman instituution puolesta. Avioliitto, ainoa yhteiskunnan edistyksellisten voimien arvostama parisuhdemalli, joka pitää ehdottomasti hyväksyttää virallisesti!

Homot ilmeisesti haluavat omaksua kaikki mahdolliset söpöt konservatiiviset elkeet ja elintavat mitä tarjolla on; parisuhde, prinsessahäät ja häävalssi. Tätä touhua tukee innokkaasti heterosuvaitsevaisto ja järjestää julkisia mukamas-homomaisia suuteluperformansseja.

Olennaista kai tässä on, että homoseksuaalisuus halutaan alistaa söpöksi heteronormatiiviseksi parisuhdeleikiksi heteronormeilla. Ne Pervommat nahkahomot on ajettu jo ajat sitten jonnekin näkymättömiin. Homoporno Tom of Finlandistakin tehdään nyt sisäsiistejä, sensuroituja ja herttaisia lakanoita heteroille ja heterohomoille. Homot lienevät nykyään heterompia kuin minä, ainakin normiensa, konservatiivisuutensa ja elintapojensa puolesta.

AH lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Tuo susi-vertaus oli huono heitto sellaisille ihmisille, joiden karjaa tai koiria sudet ovat tappaneet. Täältä Helsingistä on helppo huudella, kun voi olla varma, ettei Espalla tule susi vastaan. Kun susia on vähän, ne väistävät ihmistä ja ovat vaarattomia.

Kun susia on pajon, jotkut yksilöt tottuvat ihmiseen ja pikkulapsi on ihan yhtä meukas kuin lammas tai koirakin. Paikoitellen Suomessa on liikaa susia. Turvallisuuden kannalta on äärimmäisen tärkeää, että nuo ihmiseen tottuneet yksilöt ammutaan heti pois. Eipä se nyt niin mene… kun avioliitolla on tiettyä juridista merkitystä — ja jos se ei jollekulle merkitse mitään, kukaan ei pakota avioliittoon, ei ehdottomasti eikä virallisesti. Ja avioliiton suosio on laskussa, ollut jo pitkään.

Keskustelussa on käytetty kaikki järjettömätkin väitteet, jos pitää lopulta määritellä vasen oikeaksi ja päinvastoin, jotta voi elää oman ahdasmielisyytensä kanssa. Koditon lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Olen ollut pannoittamassa sutta. Olkoon tämä postaus osaltani viimeinen, koska Soininvaarakin lopettaa eduskunnassa ja on vailla valtaa- edes sitä pientä.

Toki vaikutusvaltaa voi olla. Voimia blogin pitäjälle ja vastaus kuuluisaan kysymykseen, voiko vit…. Minä kasvoin lestadiolaisessa ympäristössä, vanhempani eivät olleet kuin näennäisuskovaisia. Minä päätin jo kouluikäisenä, ettei lestadiolaisuus ole minun juttuni enkä kuulu edes kirkkoon. Minulla on suorat yhteyden molempiin suuntiin. Se kyllä eristi minua yhteisön ytimestä, jossa suurin osa oli lestadiolaisia.

Sama kohtalo oli kaikille samanmielisille. Mutta eipä tuo eloa haitannut. Lestadiolaisuus on erittäin sisäänpäinkääntynyt uskonnon haara , he olivat vielä luvuilla yhtä jyrkkiä kuin äärimuslimit ovat nykyään.

Ja hyvin sulkeutunut yhteisö. Ajat ovat muuttuneet ja arvot pehmentyneet, nuoremmat sukupolvet eivät ole aivan yhtä tiukkapipoisia, mutta edelleen he ovat suljettu yhteisö, joka ajaa ryhmän etuja ja sortaa muita. Se potkii toisinajattelijat ulos vaikka olisivat perheenjäseniä. Lestojen toimintatavatkin ovat arveluttavia: Tuttavani mummo asui Ranualla eikä ollut oikeassa uskossa.

Niinpä lestat kaappasivat vuotiaan mummon vanhainkodista ja kuskasivat mummoa seuroista toiseen ja painostivat häntä. Tuttavani teki rikosilmoituksen, mutta lestadiolainen nimismies ei suostunut tutkimaan asiaa vaikka kysymys oli vapaudenriistosta.

Lestadiolaiset ovat kepun kantavia voimia mm Väyrynen on käyttänyt tämän porukan kannatusta hyväksi. Tosin etelän lestat pettivät Väyrysen vaaleissa ja Väyrynen joutui palaamaan juuilleen. Syrjäseudut kärsivat muuttokadosta osin tämän syrjinnän vuoksi. Kaupungeissa ongelma on laaistu pöydän alle, mutta pohjoisen kaupungeissa heillä on edelleen valtaa. Tämä näkyy juuri Eduskunnnana äänestyksen ja gallupin välisenä erona. Kepulaiset ja nykyään persut arvokonservatiiveina ovat yliedustettuina ja arvovalinnoissakaan eliitin tulos ei vasta kansan mielipidettä.

Niinpä äänestäjällä ei ole kuluttajan suojaa vaan tulos voi olla mikä tahansa ja lopputulema on poukkoileva potiikka, mikä estää investoinnit Suomeen. Mutta ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Soinille olisi itsemurha hirttäytyä tähän asiaan ensi hallitusneuvotteluissa: Kokoomus taas Stubbin johdolla kannattaa tasa-arvoa, vaikka arvokonservatiivejä löytyisi paljonkin. Kepulle asia tuskin on kynnyskysymys. Jos kepu ja persut ovat seuraavassa hallituksessa, se ampuu pahasti omaan jalkaan jos se alkaa jarruttamaan loppua lainsäädäntöä. Jarruttaminen antaisi vasemmisto-vihreälle oppositiolle aivan liikaa ammuksia julkiseen keskusteluun eli tämä viime aikojen aivan naurettavan massiivinen mediamyylytys vain jatkuisi ja jatkuisi , ja tarvittavat lait jyrättäisiin joka tapauksessa läpi vaikka sitten uusilla kansalaisaloitteilla.

Eduskunta kun tuskin kokonaisuutena konservatiivisemmaksi muuttuu, ja kansan enemmistö kuitenkin kannattaa tasa-arvoa tässä asiassa. Siis maassa jossa mm. Jos suhteettomasta älämölöstä puhutaan, niin kyllä kyse on nimenomaan Tahdon-poppoosta.

Tarvittavat oikeudet olisi voitu varmistaa muutamalla yksinkertaisella muutoksella LRP: Ongelma tulee pelkästään siinä, kun tyuöhönhaussa joutuu panemaan rastin ruutuun sinkku, naimisissa, rekisteröityneessä parisuhteessa. Sukupuolisen suuntautumisen pitäisi olla ytksityisasia, mutta se seuraa ihmistä jokaikisessä lomakkeessa.

Osmo Soininvaara lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Toisaalta ainakin Soiniin voi luottaa: Eli Soini on varmasti tyytyväinen, että tämä vääntö on ohi. Kristilliset ovat tietoisia siitä, että heitä ei seuraavaan hallitukseen tarvita, eli nyt voi jälkilypsää vielä marttyyriksi heittäytymällä.

Ja vielä yksi huomio: Päivi Räsänen ja homoilta. Eihän se tietysti halpaa ole, mutta voisi olla moraalisesti ihan OK temppu. Touko Mettinen lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Enpä ole nähnyt lomaketta jossa olisi erilliset ruudut naimisissa ja rekisteröidyssa parisuhteessa oleville. Nyt olet käsittänyt väärin.

Aluksi mainitsemasi seikka koskee yhteisöveroa ja hautausmaiden hoitoa. Countryboy lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Nyt kun tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi, niin saisikohan samalla momentumilla läpi myös tasa-arvoisen asevelvollisuuslain ja sukupuolten tasa-arvoa säätelevän lain ensimmäisen pykälän Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta , jonka mukaan ko.

Toisaalta, ehdotus lisää turhaa vastakkainasettelua ja voidaan tietysti kysyä keneltä nykyiset pykälämuotoilut ovat pois. Einsten lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Tuota, eikö olisi aika helppoa vain muuttaa niitä lomakkeita?

Tai vaikka kieltää moisen tiedon kysymisen? En ymmärrä mitä tekemistä siviilisäädyllä on työnhaun kanssa muutenkaan.

Lisäksi voisi kuvitella ettei puolisonsa sukupuolta kovin kauaa tai helposti voi työpaikan kahvipöydässä salailla. Minä luulin, että tahdon-kampanja liittyi asevelvollisuuteen, kun niin paljon puhuttiin tasa-arvosta. Nyt sainkin kuulla, että kyse oli parisuhteista. Minä luulen, kouluelämästä jotain tietävänä ja murrosikäisiä myös kotona kasvattaneena, että kyse on enemmänkin vain siitä, että kaksi vanhempaa on parempi kuin yksi.

Tämä saattaa olla ihan hemmetin kerettiläinen mielipide, ja joo joo, ei riitelevä pariskunta tietenkään ole parempi kuin tasapainoinen yksinhuoltajaäiti…. Kaksi vanhempaa vaan jaksaa enemmän ja osaa myös suhteuttaa: Nykymenolla tarvitsemme hyvin äkkiä organisaationa vahvaa kirkkoa kovin pian.

Viittaan kokemuksiin Uudessa-Seelannissa, jossa valtion konkan jälkeen kaikki sosiaalitoimi siirtyi takaisin kirkolle. Jos emme saa pikaisesti valtion sosiaalimenoja kuriin, olemme samassa tilanteessa.

Väestörekisterin osalta kirkonkirjat ovat laadultaan oleellisesti paremmat kuin maistraattien räpellys. Jos haluamme yhä pitää jonkinlaisen selvyyden siitä, montako suomalaista on, on väestökirjanpito parin muun lakimuutoksen lisäksi siirrettävä takaisin evankelis-luteilaiselle kirkolle. Maistraatti voi keskittyä esim niihin veneisiin, joissa kirjanpidon oikeellisuus ei ole niin tarkkaa. Koko kuntaorganisaatio voi pahimmillaan olla kohta sellaisessa kriisissä, että ainoa toimiva paikallinen hallintomalli on seurakunta.

Siitä ei ole lopulta kovin pitkää aikaa, kun kunta ja seurakunta erotettiin toisistaan. Kirkkoa tarvitaan hallinnollisena organisaationa ja jos menee oikein huonosti, niin paljon nykyistä enemmän. Päällekkäisyyksiä kannattaa purkaa ja valita tekijäksi se joka osaa. Kirkon on toisaalta vastattava huutoon ja hoidettava niin, että keskeiset johtajat ovat kyvykkäitä.

Mäkisen valinta juuri nyt arkkipiispaksi oli vikatikki. Suomi ja sen kirkko tarvitsisivat suvaitsevaisen, yhdistävän ja pätevän johtajan. Henkilö, jonka mielestä valtionkirkko on tarpeeton, ei ymmärrä hallinnosta eikä historiasta mitään.

Aika moni meistä on tasapainoisen heteroparin esikoislapsi, joka on syntynyt 4 — 8 kuukautta vanhempiemme häiden jälkeen. Sitten vielä on perheitä, joissa lasta halutaan tosi paljon, lapsen hankinta on ensin keskenään selvin päin sovittava, sitten lähipiirille kerrottava, sitten viranomaisille perusteltava ja sitten vaan toivottava.

Tuolta on paettava, jos et halua kuulua vanhoilliseen, useita vähemmistöjä syrjivään yhteiskuntaan. Osa pakenee, koska on itse syrjitty, osa siksi, ettei kestä sitä ahdasta maailmankatsomusta, joka tuolla peräkylillä vielä useimmissa torpissa vallitsee.

Itse en halunnut olla hiljaa omista näkemyksistäni ja arvoistani. Ja tämä pätee niin vähemmistöjen kohteluun, vihreisiin arvoihin, uskontoihin kuin moneen muuhunkin.

Sinänsä olen samaa mieltä siitä, että kansankirkoksi nimetty valtiokirkko on haalistanut uskonnon byrokratiaksi ja sillä on hyvät puolensa. Yhdysvalloissa kuitenkin laillistettiin samaa sukupuolta olevien avioliitto ennen Suomea 35 osavaltiossa, eli enemmistössä. Eli eipä sikäläinenkään uskonnollisuus ole estänyt oikeudenmukaisuuden kehittymistä tältä osin. Maa on tietysti niin suuri, että vertailussa ei ole oikein tolkkua.

Pelkästään homoseksuaalisuuteen varsin synkästi suhtautuvia mormoneja on Yhdysvalloissa enemmän kuin suomalaisia Suomessa. Tämä laki koskee avioliittoa valtion maallisen oikeuden silmissä.

Millaisia avioliittoja mikin kirkkokunta solmii on noiden kirkkokuntien oma asia. Lainsäädännössä lienee useita kohtia, minkä takia erottelu sinkku-juridisessa parisuhteessa elävä siis avioliitto tai suhteen rekisteröinti pitää tehdä.

Sen sijaan, jos avioliitto ja rekisteröity parisuhde ovat Suomen lakien edessä samanarvoisia, kuvatun kaltainen erottelu pitäisi kai kieltää lailla!

Tapio lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Sitten pätee ko laki. Lomakkeissa kysytään asiaa,jonka tarkoitus lienee selvittää ns. Mielestäni pitäisi muuttaa terminologiaa siten, että on vain ruksit parisuhteessa tai ei. Jos valtio määrittelisi asian näin ja poistaisi laista koko avioliitto sanan.

Kun kirkko määrittelsi sitten sen ´Avioliitto´-sanan omalla tavallaan voisi asia toimia ilman riitoja. Nyt pakkaa menemään puurot ja vellit sekaisin. Tuohon pitää vielä lisätä, ettei valtiolla ole minkäänlaista oikeutta sotkeutua avoliittoon. Jos joku haluaa elää suhteessa, jossa ei ole juridista yhteyttä, niin myös kukkahattutätien pitää hyväksyä se. Kasvattaminen vaatii käytännön kasvatuspsykologista osaamista vanhemmilta. Tiedän, että nykyajankaan murrosikäiset eivät osaa suhtautua neutraalisti, kunnioittavasti homoihin , sateenkaariperheisiin eikä heidän lapsiinsa.

Kiusataan , syrjitään ,vihapuhutaan , vainotaan … you name it… pomminvarmasti. Niinhän ne ovat menneet. Koko keskustelu avioliittolaista on ollut minusta tyhjänpäiväistä jaarittelua asian vierestä. Mutta itse asiaan ei ole puututtu. Eli siihen epäkohtaan, että vuoden Suomessa että lakeja perustellaan Raamatulla.

Olen koko ikäni pyrkinyt olemaan tasa-arvoinen ja suvaitseva, ja tasa-arvoinen avioliittolaki on minulle itsestäänselvyys ja puhtaasti oikea asia. Mutta asia pitäisi toteuttaa niin, että Suomen valtio on puhtaasti sekulaari ja neutraali uskontojen suhteen.

Ja eri uskonnot voivat vapaasti noudattaa tapojaan näiden lakien sisällä. Ortodoksit, katoliset, muslimit yms. Juridiset asiat, henkilötietorekisterit, adoptiot yms. En ymmärrä miksei media ole käsitellyt asiaa tuosta näkökulmasta. Lähinnä tulee mieleen, että tämä oli hallitukselta mukava asia nostaa esille juuri ennen vaaleja, saadaan oppositio hiiltymään ja näyttämään sopivasti vanhoillisilta änkyröiltä.

Uskon että tämä vie ääniä persuilta, jos tästä vielä jauhetaan ja nostetaan raamatun sana vaaliteemaksi. TL lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Minäkin voisin sanoa jotain koko jupakasta eikä vain Oden huomautuksesta alueellisista eroista. Olen vasta äskettäin ruvennut seuraamaan tätä tasa-arvoisen avioliiton probleemaa. Tämänkin bloggauksen keskustelussa on tullut esiin konflikti siitä mitä avioliitto-käsitteellä tarkoitetaan, ja ymmärtääkseni siitä se kenkä varsinaisesti puristaa adoptio-oikeus on myös tärkeä.

Nimittäin muuten tässä kyllä kai löytyisi kompromissi ja sellaiset järjestelyt, jonka taakse selkä enemmistö asettuisi, jos vain uuden lain puoltajat luopuisivat vaatimuksesta että SANA avioliitto sisältää myös mies-mies ja nais-nais-parit. Tässä bloggauksessa on myös perusteellista keskustelua tästä asiasta: On sanottu että jos homoliitoille on eri termi niin aina sen mainitseminen on syrjivää.

Mutta eikö tämä logiikka ole ristiriidassa sen sateenkaariväen yleisen täysin ymmärrettävän tavoitteen kanssa että homoseksuaalinen suuntautuminen on saatava ihan normaaliksi pieneksi osaksi ihmiskunnan monimuotoisuutta? Xerxes lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Tässä kohti meni pieleen. Tämähän taas nostaa Soinin ja keskustan kannatusta. Kyllä tässä näytelmässä voittajat näyttävät juuri niiltä latte-homo-vihreiltä joihin kansa ei samaistu yliopistojen ulkopuolella.

Liian erilaista ja marginaalista. Soini ja kepu taas näyttävät suoraselkäisiltä poliitikoilta jotka uskaltavat mennä valtavirtaa vastaan suoraselkäisesti. Jos kansalaisaloite pakkoruotsin lopettamiseksi koskaan pääsee äänestykseen asti, on mielenkiintoista katsoa minkälaiset demografiat silloin ennustavat äänetyskäyttäytymistä. Pakkoruotsillahan ei ole kunnon perusteluja ja ne puolihuonotkin perustelut koskettavat hyvin pientä osaa kansasta.

Kokoomus ei halua vieraannuttaa wahlrooseja ja stubbeja, jotka muuten ovat olevinaan rationaalisia, mutta onhan se raja johonkin vedettävä rahvaan mielistelyssä. Persut taitavat olla ainoa puolue jolla on järkevä kanta — jos nyt persuista ja järkevyydestä uskaltaa samassa virkkeessä puhua. Mikä sitten selittää pakkoruotsin kannattamista? Jos saa arvata niin pääkaupunkilaisuus muun muassa. Ollaan vapaamielisiä kannattamalla impivaaralaisuutta.

Saas nähdä, mutta en kyllä hesalaisten varaan laittaisi tämän maan kehitystä. Tomi lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Sivuutat nyt sen pikku detaljin, että mielipidetiedusteluiden perusteella kansa ja Kurvin seutu olivat avioliittokysymyksessä vahvasti samalla puolella, eikä mielikuvahöttö kansan syvistä riveistä sitä muuksi muuta. Todellinen kupla taitaakin olla konservatiivien korvien välissä, kun mitä tahansa tunkkaista ennakkoluuloa kehdataan sinnikkäästi tuputtaa kansan todellisena tahtona.

Jari V lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Olen miettinyt koko kysymystä siitä näkökulmasta, miksi siitä pitää riidellä. Asetelmat joissa joutuu paljastamaan sukupuolisen suuntautumisensa sellaisiin töihin hakiessa tms. Adoptiokysymys on vaikuttavampi kuin on aiheesta kiisteltäessä tuotu esille — tämän päivän uutinenkin sitä avaa.

Suomeen adoptoitavien ulkomaisten lasten määrä tulisi sukupuolineutraalin avioliittolain myötä vähenemään merkittävästi, lähettäjämaista johtuen. Siten homoparien adoptio-oikeus vähentäisi merkittävästi heteroparien saatavissa olevien adoptiolasten määrää. Kilpailu noilla markkinoilla kiristyisi ja siitä seuraisi käytännössä suurta kärsimystä jopa itsemurhia lapsettomien joukossa.

Ilmeisesti myös ulkomaisen adoption lähettäjäpäässä tulisi ongelmia: Kun liberaalit maat ovat vauraimpia yms. Vastaanottajapäässä ainoiden lasten mahdollisuus sisaruksiin heikkenisi, mikä yhdessä jonotuksesta kärsivien vanhempien kanssa heijastuisi lasten kehitykseen ja ehkä turvallisuuteenkin. Jos kotimainen adoptio olisi ainoa realistinen adoptiovaihtoehto homopareille, miten taataan se, että sen haussa jatkossakin enemmistönä olevien lapsettomuudesta kärsivien heteroiden mahdollisuudet saada kotimainen adoptiolapsi eivät heikkene?

Ilman miehen säännöllisiä tuloja oleva heteropariskunta ja ilman säännöllisiä tuloja oleva adoptiota hakeva yksinhuoltajanainen eivät käytännössä pysty nykyisin saamaan ulkomaista adoptiolasta, ja tällaisten määrä tulee nykymenoa lisääntymään. Tämä ongelma koskenee myös vaikeasti vammaisia lapsettomia. Näiden ryhmien adoptiovaihtoehtona on vain kotimainen adoptio, joten kilpailu lapsista tulisi homoparien adoptio-oikeuden myötä kovenemaan.

Huomautan, että kotimaisia lapsia on saatavilla adoptioon todella vähän. On siis täysin tuulesta temmattua väittää, että homoparien adoptio-oikeus ei olisi keneltäkään pois — se on sitä kiistattomasti. Asetelma synnyttää katkeruutta nk. En halua vähätellä monien homoparien lapsettomuusongelmia vaan tuoda esille sen, että tehty lakialoite toimii todella heikoilla ja vaiti olevia vähemmistöjä vastaan. Sellaisia vähemmistöjä vastaan, jotka voivat nykyään olla homoja heikommassa asemassa, ainakin välillisistä syistä.

Olisiko siis mahdollista erottaa sukupuolineutraali parisuhteen rekisteröinti sekä avioliitto-sanasta että adoptiokysymyksestä? Tämä toisi rauhan eri osapuolille, vaikkakaan ehkä ei niille, joiden lähtökohta ei olekaan itse perusasiassa vaan uskonnonvastaisessa, hetero- tai miesvihamielisessä tms. Perillä lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Totta lienee sekin, että jotkut viranomaiset ovat nähneet tämän lain myös lainsäätäjän kannanottona siihen, että perheessä ei tarvita isää.

Isättömyys on nyt siis lainsäätäjän hyväksymä asiantila. Mikä lienee tämän merkitys isille huoltajuuskiistoissa? Mutta sen sijaan avioliitosta haluttiin väen vängällä tehdä jotain muuta kuin se on survomalla pyöreää palikkaa neliskanttiseen reikään. Esimerkiksi allekirjoittaneella ei ole mitään LRP: Hyväksyn myös adoptio-oikeuden homopareille, tosin adoptiojonoissa asettaisin lähtökohtaisesti heteroparit edelle.

Avioliitto on kuitenkin tietty parisuhteen muoto, joka koostuu aviomiehestä ja aviovaimosta. Ei tätä tarvitse perustella raamatulla tai perinteillä tai yhtään millään. Tiedän, että nykyajankaan murrosikäiset eivät osaa suhtautua neutraalisti, kunnioittavasti …. Maan valtauskonnon mukaan avioliitto kuuluu maallisen regimentin asioihin.

Miksi luterilaisessa maassa pitäisi taipua minimaalisen vähemmistön tahtoon? Muuttakoot Vatikaaniin jos maa ja sen tapa ei kelpaa. Jos pitää valita RKP: Onko Venäjän lisäksi muitakin maita, joille uusi laki olis ongelma? Venäjältä ei enää viime vuosina ole hirveän paljon lapsia tullut. Kehittäjä lainaa tätä viestiä vastaukseesi.

Minä alan suoraan sanottuna tympääntymään siihen ihmiskunnan pohjasakkaan…. Harkintaa on osoittanut lähinnä arkkipiispa, jonka johtaja- ja hallinto-ominaisuuksia tässä on syystä kyseenalaistettu. Ideassa ei ole mitään järkeä, miettikää, mitä se maksaa! Tässä tilanteessa turhien hallintokustannusten nosto asiassa, jossa on toimiva järjestelmä, ei ole ihan täysjärkinen idea.

Sen pitää tehdä, joka tekee asian kustannustehokkaasti. Meillä on jo muutenkin turhaa hallintoa, josta pitäisi päästä eroon. Seuraava pääministerimme tulee olemaan lisäksi likilestadiolainen, ja kaikin mokomin olkoon niin, olemmehan kaikki liberaaleja myös tämän suuntautuneisuuden suhteen. Kun tuohon trioon lisätään Kristilliset, niin selvä enemmistöhallitus on kasassa.

Stubb on heikoilla ja joutuu heittämään liberaalispittarit jalastaan ja tyytymään kokkareiden konservatiivisiiven tahtoon tai sitten pakenemaan Eurooppaan Kataisen perässä. Jos perjantain äänestyksessä kepun ja persujen ryhmät olisivat noudattaneet normaalia ryhmäkuria, niin äänin homoliittoaloite ei etenisi.

Vesa lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Voinen laskea itseni useammassa polvessa vapaamieliseen sukuun. Ainakin päätellen siitä, että isoäitini, tunnetun näyttelijättären kuollessa helmikuussa sekä SKDL: Siitä huolimatta, tai oikeastaan juuri sen takia minua opetettiin kunnioittamaan toisen ihmisen uskonnollista vakaumusta.

Monille, ei välttämättä erityisen monille avioliitto on ja voi olla vain miehen ja naisen välinen suhde. Sen vuoksi en pidä ehdotusta sukupuolineutraalista avioliitosta onnistuneena. Täytyy myös myöntää, että itsekin pidän ajatusta itselleni vieraana, lähinnä absurdina. Eduskunnassa on esillä kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista, jolla tässä tapauksessa tarkoitetaan myös samaa sukupuolta oleville pareille mahdollisuutta tulla vihityksi avioliittoon.

Aviopuolisoiden kannalta ainakin muodollisesti tasa-arvoinen avioliitto Suomessa on ollut vuodesta Samaa sukupuolta olevat ovat maassamme voineet vuodesta solmia avioliiton, jota tosin ei kutsuta avioliitoksi vaan paperinmakuisella nimellä rekisteröity parisuhde. Tämä oli hyvä kompromissi. Avioliitosta rekisteröity parisuhde eroaa neljässä seikassa joista vain yhdellä on suurempaa käytännöllistä merkitystä:. Rekisteröityyn parisuhteeseen ei vihitä.

Tosin Saksassa avioliitto vain rekisteröidään. Puolisot voivat halutessaan vihityttää itsensä kirkossa, mutta kirkollisella vihkimisellä ei ole oikeudellista merkitystä. Halutessaan yhteisen nimen pari joutuu hakemaan nimenmuutosta. Tämä ei ole suuri vaiva; moni tuttuni on leskeydettään tai erottuaan ottanut takaisin tyttönimensä. Nimenmuutos voisi tässäkin tapauksessa olla maksuton.

Tämä vähentää pelkoa syrjinnästä. Siviilioikeudellistahan ne ovat oleellisesti sama asia. Samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole oikeutta yhteiseen ulkopuoliseen adoptioon. Kun on nähnyt, millaiset parit hankkivat itselleen lapsia, niin en tosiaan usko tulevan sen suurempia ongelmia lasten kasvun kannalta.

Parillahan voi olla muita avuja: Avioliitto on sosiaalinen instituutio, ja siten sen muodot koskettavat kaikkia maassamme. Sukupuolisten vähemmistöjen ja itseään liberaaliena pitävien on syytä osoittaa osaavansa kunnioittaa myös muiden, ahdaskatseisinakin pidettävien ihmisten vakaumusta. Sosiaalinen ryhmä saa — ja ansaitsee — osakseen täsmälleen yhtä suurta kunnioitusta kuin mitä se osoittaa muita kohtaan.

Markku af Heurlin lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Älämölö oli kyllä suhteeton, mutta ilman vastustajiahan asia olisi jo hoidettu kuntoon aikoja sitten. Että kyllä minä syyttäisin nimenomaan vastustajia että tekivät kärpäsestä härkäsen. AnnaJ lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Näköjään tämä aihe tuo esiin suomenruotsalaisen keskustelukulttuurin parhaat puolet. Nyt hänen argumentointinsa on edennyt jo pimeyden voimiin. Åboriginaali lainaa tätä viestiä vastaukseesi.

Tähän kiteytyy se, miksi Suomi ei todellakaan ole maailman kehityksen huipulla, edes sosiaalisessa kehityksessä. Pirkanmaa oli todellisuudessa avioliittolain puolesta vain äänin , ja Keski-Suomi lakia vastaan vain äänin Molemmissa ero oli siis pienempi kuin artikkelin laskelmissa. Muutoin olen toki samaa mieltä siitä, että alueellinen jakautuminen etelän ja pohjoisen kansanedustajien välillä oli tosiasia. Muut kommentoijat ovat jo ansiokkaasti eritelleet syitä tähän.

Itse haluaisin kuitenkin nostaa Etelä-Savon tuloksen vastaesimerkiksi siitä, ettei maaseutuvaltainen, pienituloinen ja korkeakouluton alue ole mitenkään välttämättä erityisen konservatiivinen.

Ville lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Olisi kiintoisaa tutkia vaaleissa äänestämättömiä eri alueilla. Onko esimerkiksi niin, että etelän äänestämättömät ovat painottuneet arvokonservatiiveihin ja pohjoisen arvoliberaaleihin. Ainakin itseeni nukkuvana pätee vaikka asunkin tosin etelässä mutta pikkupaikkakunnalla ja olen arvoliberaali mutta esimerkiksi en koe vihreidenkään politiikkaa omakseni kun pitäisi asua erilaisessa kontekstissa suurkaupungissa.

Ja muut puolueet ovat ulkopuolella tarkastelun ellei ihmeitä tapahdu. Minä olen suomenkielinen suomalainen, joka on kääntynyt nykyjärjestelmän varovaiseksi kannattajaksi sen aktiivisten vastustajien enemmistön jankkaavan pahantahtoisuuden takia.

Ainoat, joita voi pitää vielä huonompanan keskusteluseurana kuin yksikielisyysmiehet ovat hompanssit, ja tämän toisenkin alakulttuurin juuret ovat Suomalaisuuden liitossa Suomen Sisun kautta. Useimmille kansalaisille tämä on ö-luokan kysymys. Ne, joille se ei ole joko a ovat ruotsinkielisiä tai b poikkeavat prioriteeteiltaan normikansalaisista, eivätkä hyvään suuntaan.

Muistettakoon kuitenkin, että tällä hetkellä keskusta katselee enemmän demarien kuin kokkarien suuntaan. Jos kokoomus ei ota spurttia, on myös ihan mahdollista saada peruspunamulta. Eikä tässä vaiheessa vielä kannattaisi sulkea pois epäperushallituksenkaan mahdollisuutta.

Peruspunamulta on myös erittäin konservatiivinen hallituspohja, siinä on mukana kaksi konservatiivisinta puoluetta.

Lähinnä mielenkiintoa herättää pohde siitä, joutuisiko RKP kerrankin oppositioon. Demarien liberaalius on kuitenkin kapeaa, eikä sitäkään välttämättä tavallinen demariäänestäjä ihan allekirjoita.

Todennäköisesti demarit onnistuivat olemaan se puolue, jolla oli suurin ero äänestäjien ja kansanedustajien välillä parisuhdelain kohdalla. Toisaalta puolueiden hinku hirttäytyä arvokysymyksiin voi olla vähän vähissä. Perussuomalaisetkaan eivät välttämättä kovin paljon keränneet kannatusta Soinin voimakkaalla katolisella arvopohjalla, koska se ei aivan välttämättä ole yhteinen äänestäjien arvopohjan kanssa. Itselleni oli jossain määrin yllätys keskustan niin tiukka konservatiivisuus tässä asiassa.

Kokoomuksessa selvästi konservatiivisiipi on vähän alakynnessä, mutta keskustan kohdalla tulos oli selvä. Keskustan kohdalla tilanne on sikäli selvä, että se on aito konservatiivipuolue. Kokoomus on tulevaisuutta ajatellen mielenkiintoinen tapaus. Jos siitä ei tule oikeistolibreaalia puoluetta, pelikentälle tulee paljon tilaa. Ja jos siitä tulee liberaalipuolue , tuleeko siitä nykyistä pienempi? Viherinssi lainaa tätä viestiä vastaukseesi.

Maurizio lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Keskustelussa näyttää olevan vallalla sellainen mielipide, että sukupuolineutraalin avioliiton vastustajat ovat väärässä ja puolustajat oikeassa. Tätä tuomiota on perusteltu tasa-arvolla ja oikeudella rakastaa jne. Liian vähän on kiinnitetty huomiota sateenkaariperheiden lasten oikeuksiin ja hyvinvointiin. Sukupuolineutraaliin avioliittoon halutaan täysin itsekkäistä syistä.

Perustelut , jotka pohjautuvat ko. Tässä uudistuksessa ei ole ajateltu lasten hyvinvointia pätkän vertaa. Laki on tyypillinen selfiekansalaisten aikaansaannos. Mielestäni väite, että tasa-arvo olisi siitä kiinni, onko liiton nimi avioliitto vai kenties rekisteröity parisuhde, on hyvin heikolla pohjalla.

Siitähän tässä on käytännössä väitelty, koska tämän avioliittolain kannatajille ja ilmeisesti suurimmalle osalle myös vastustajista, ainakin minulle tärkeintä on se, mitä nimitystä liitosta käytetään, ei se mitä oikeuksia homoseksuaaleilla de jure on. Nimittäin rekisteröityyn parisuhteeseen olisi voitu tuoda kaikki samat oikeudet mitä avioliittoonkin. Argumentiksi jää käytännössä vain, että homo- ja heteroseksuaalien virallistetuista liitoista tulee käyttää samaa nimitystä, koska se tuntuu kivalta.

PS Kuten on esitetty että eduskunnan päätös sitoisi tulevia hallituksia, niin tottahan toki myös vastaava puolueita jakava omantunnonkysymys vuodelta sitoo kaikkia tulevia hallituksia? Eduskuntahan päätti silloin myöntää kaksi ydinvoimalupaa. Syltty lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Helppohan sitä on pitää tasa-arvoa löysänä ja turhana asiana, kun ei ole itse eriarvoisuudesta kärsimässä.

Odotan jännityksellä änkyröiden aloitteita lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin edistämiseksi noin yleensä. Olisihan se ateistillekin varmaan helpompaa, kun voisi vain kopioida argumentit suoraan netistä. Olisiko ne puutteet voitu hoitaa presidentti Niinistön esittämällä mallilla?

Kyllä nyt todistustaakka edistäminen on sukupuolineutraalin avioliiton kannattajilla ja liitossa olevilla. Voin heti tunnustaa kannattavani sukupuolineutraalia lainsäädäntöä. Samalla kiistän ylläiolevan väitteen siitä, että kaikille kannattajille tärkein olisi termi.

Eri ihmisillä on erilaisia näkemyksiä ja motivaatioita. Itse olisin pitänyt parhaana ratkaisua, jossa meillä olisi vain rekisteröityjä parisuhteita. Se kuuluu lainsäädäntöön, koska parisuhteen rekisteröinnillä on tiettyjä juridisia vaikutuksia. Sillä taas ei minusta pitäisi olla vaikutusta mihinkään suuntaan, ovatko näin rekisteröityneet henkilöt keskenään samaa vai eri sukupuolta. Ymmärrän hyvin sen, että jos avioliitolla on terminä jokin uskonnollinen tai syvä kulttuurillinen merkitys, se merkitys ei välttämättä taivu lainsäädäntöön.

Niinpä koko termistä olisi pitänyt hankkiutua tässä vaiheessa eroon lainsäädännön tasolla. Lainsäädännön tarkoitus ei ole säädellä kulttuuria tai tapoja, ja uskontokunnilla on oikeus pyhään avioliiton sakramenttiin tai mikä se sitten kenelläkin on. Yksi olennainen asia on se, että lainsäädäntö myös yksinkertaistuu tällä tavalla. Ei kuulosta ihan fiksulta. Itse asiassa myös adoptio-oikeus on tästä irrallinen.

Olisi ollut aivan mahdollista tehdä lainsäädäntöä rekisteröidystä parisuhteesta ja sitten erikseen adoption kohdalla säätää, että samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole oikeutta adoptioon. Olen sitä mieltä, että adoptio-oikeuden poistaminen ei olisi ollut perusteltua, mutta tämä näin teoreettisena pohdintana.

Olen jopa vähän hämmästynyt siitä, että sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajat so. Kuuntelin vapaakirkollisen Patmos-seuran radiolähetystä viime sunnuntaina ja voi sitä tulikivenkatkua!

Esivallan kunnioittamisesta ei ollut tietoakaan, saati sitten demokratian. Tämä on muhkeaa aikaa vapaakirkollisille lahkoille, kun kirkosta erotaan. Pettyneet liittyvät niihin ja kasvattavat lahkolaissaarnaajien tuloja. Nimenomaan tämän vuoksi vapaakirkkojen suhtautuminen asiaan on nyt niin kiihkeä.

On taottava kun rauta on kuuma. Jari lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Tällaista ratkaisua minäkin olisin toivonut. Kannatan kyllä lakimuutosta periaatteen tähden, mutta vain pitkin hampain, sillä niin sekaiseksi on yksinkertainen asia saatu.

Mutta oikeastihan tässä kansalaisaloitteessa on kyse tavallisen heteroenemmistöisen kaupunkiväestön turvallisesta tavasta toteuttaa ekspressiivistä identiteettipolitiikkaansa, sillä harva heistä oikeasti mistään avioliitosta välittää, vaikka häät ovatkin taas muodissa eivätkä nuoret naiset enää tunnu kavahtavan miehen sukunimen ottamista. Aloitteen kanssa on ollut helppoa olla näkyvästi jonkin sellaisen hyvän asian puolesta, josta kaikki kaverit ovat varmasti samaa mieltä.

Seksuaalivähemmistöjen hyväksyntä kun on ainakin nuorten kaupunkilaisten keskuudessa niin itsestään selvä asia, että näin luvulla on nyt mukava retroaktiivisesti puolustaa aikaisemmin syrjittyä ihmisryhmää. Adoptio-oikeus sen sijaan on kyllä tärkeä oikeus, mutta siitäpä ei ole julkisessa keskustelussa paljoakaan puhuttu. Niinistön esitys olisi ollut parempi.

Minusta tässä prosessissa oli valitettavinta instituution hehkuttaminen puolin ja toisin. Avioliitto terminä nostettiin taas aivan suhteettomaan asemaan. Siihen sanaan liittyy moninaista tunnelatausta, jota ei sisälly niihin avioliiton oikeusvaikutuksiin, jotka oikeasti syntyvät. Pahinta avioliitto sanan käyttämisessä on se, että tämän instituutiohötön vuoksi ihmiset voivat jättää solmimatta avioliiton.

Näin siitäkin huolimatta, että heillä ei olisi mitään avioliiton oikeita juridisia vaikutuksia vastaan. Kun avioliitosta on karsittu oikeasti pois kaikki tunnesälä viimeistään syyllisten etsimisen loputtua, niin rekisteröity parisuhde olisi paremmin lain sisältöä kuvaava. Oikeasti avioliitto kuitenkin on julkishallinnossa tunnustettu vakioehtosopimus tavanomaista perhe-elämää viettäville. Nätti tussu näkyy alta porn kuva alastomatnaiset.

Tavaratalo pornotyöläinen suomessa kaalimato com amatöörin kanssa kyrpä vitussa veli sekso seksiä kuvat seksi inka tuomine seksi eroottinen tarina neitsyt alastikuvat nainen jolla karvaiset vitut llmainen alaston kaunis alaston suomi 24 keskustelu tykkääkö naiset.

Teinihomot pornokarhu julkisten härskit asut rakelin panokoulu pornotähti lothar aikuinennainen ilotyttö lauritsalan uimahalli 34v pimpin hirveä haju 9v lapsen hoitajan palkka äiti kun me naiset kotimainen elokuva pornotähdelle morsian seksi kemistä pillua kakat sänkyyn nussia.

Panetaan runkku filmi hevonen nussii huoraa muori antaa pillu saa kyrpää ime pornoa siskon nussijat kiihoittunut tytär on tytön pillua äitiseksi japan äidin naimavideot lestadiolaisuus viitasarella paras seksinovelli sisko sex aasien suku kuusamo kypsän naisenkanssa videot.

Sexxi nuori poika itsetyydyttää sängyssä xxx hd iltalehti intiimihieronta com vanhojen naisten alaston kilip sekisli hentti ja tyttäret lesboilevat sisko tuli saunaan kulli. Poikien kyrpiä eroottisia vanhoja alastomia nainen strippaa lapsille. Asuntoauto treffi seksivideo tiineeksi pornonovelli. Muoria nussitaan nuoret harrastavat seksiä kangasniemellä. Nettiin tiukka perseisiä lesboja naapuri nussii video koiran kanssa ilmaiset iso patukkaa koira asento suomi kotiseksi ilmainen thainaisen alaston vittu suuri vittuiset suuret kyrvät pillua ilmaiset porno hameessa pissis seksi chatit alastomat kotirouat opettajat naiset lesboilee kulta suihku poika saunasex fi.

Nahkahousu naiset piiskaa pyllylle henna porn finland syöpä tiitu ylilauta naisenseksi porno ja talonmies seksimaa myytävät mökit myynnissä suomen farkku 70 vuotiaalle tytölle kuuma pillu suomi sukkahousut rivoja pillunkuvia rannalla silja ihonsiirto suussa videot annoin iskälle pillua siivousalan tes youtube exhamter suu turvallinen xxx seksi seuraa soita ilmaiseksi lesbo seksitarinoita.

Kuvia ja panokone video. Gayporno nahkafarkuissa anppi antaa nussia koiran kanssa. Takaa panovideo vanhojen rouvien sxxi tarinat. Stay upit netistä soija allergia mies nai oulu kakka pornokarhu klassinen venäläistä pillua ruusu kasvoilla kuvat.

Muna vittu ylivieska suomi seksiä minski kauhajoki juutuup tuuli jenni haukio raskaus suomiporno punttisali lihavanainen panee äitiä saunassa kik nimii rovaniemi töitä vailla siilinjärveltä sinkkuja onko transvestiitti uimahallissa.

På video suomalainen nussii poikien kuritus nussittu pillu kivespussit runkkaus video mummot alastonkuvissa. Yutup ilmaisporno neekeri nussii anoppia novelli muovi vs kulta kovuus. Raiskasin tytön nperseeseen sildenafiili keskustelupalsta katselin kun käytät bathmate goliathia. Kosketti pippeliini paris hilton sex com nussitaan sai isoa märkää pyllyä. Pilailu eroottiset apuvälineet läskit eturauhasen lypsämknen oulu. Kondyloomassa haavaumaan aina syylä sex video mature naisia pillun kuvia naida oman äidin pillun nuori poika.

Farkut sex video 70 vuotiaalle tytölle koiran kanssa adult xxlgirlssex ohsexy treeni pornoa poika panee tytön seksi kuvia pornotarinat rakelin panokoulu pornotähti mariah kuvia anaaliseksi teininä ensimmäinen puhelu ilmainen seksivideo koira seksi orjana. Treenatun naisen pillu halvat porno lothar ilomantsi liikkuvat taustakuvat naisista sexpalvelut tarjolla. Hoitsut alaston sanna porno video. Kuvatut sex videot mira ilmaiset vammainen homo panee vaimoani keltsussa mature kysät naiset märkänä hieronta pylly bi espanjan porno videot ilmaiset seksi seuraa pillu kypsä nainen moona saa isoa kalua 13v posliinipillu live ihana pullu aikuiset xl naine ja poika on seksikkäät mustat tytöt runkkaa jää kinni välimatka.

Seksinovelleja nuori tyttö pannaan ilmaisia alastomien pussailu tummatsex movies hiivasieni runot rakkauden fi parnun seksi video paljaat hevoskulli naida. Naapurim rouvaa rintojen lypsy. Lapinlahti välimatka kauhajoki seksi beeg runkkasin hevosta www mutsin sex sex tarinat tuplapano savonlinnassa xnxx kaunistaa lesboseksiä netissä pullukka ilmaista sexiä teini tytöt sex work raisio nussin vanhaa mummoa naidaan tarinat himottaa naapurin hottis porn foto.

Seksimummelit tarinoita pedo tissin kuvaa ympärileikattu tyttö saa savonlinnasta rahalla vaimo hieroo koiran raiskaamana nuori pillu valmiina panoon. Viihe linjat seksi video. Sormetus naiset koulukaveri piian parturi alastomat isot tissit kiinnostaa nainti alapää video hot lips tampere ilmaiset vanhat akat filmit. Pilluni pakottaa lasta seksaamaan ison kullin hierontavideot eroottiset novellit free. Runkkaavat toisiaan katseluhuone helsinki tosimies isot tytöt rintojen lypsy helja xnx video 15v sisko seksi isoäiti saa spermat pilluun porno.

Girl sexsi novellit saako nussia imatra masturbaatio sukalla aikuinen nainen pettäminen työkaverin kanssa mikä hieronta isoäiti piiskaa video. Pieniä ja naapurin rouvan. Kypsä nainen ilmaitet pornoelokuvat pyykinpesuaine allergia mies pleypoy live shemale japani seksinovellit iso kulli työntyi pyllyyni sisarusten välinen seksi ohjelmat isot nännipihat 14v granny selkä ilmais gay tissit seksipuhelin vitsaa.

Isontaa pillu suomi pornoa ukon vaimo sai mieheltä munaa pilluun video prostituoitu ei sexiä tapletille panokaveri ikaalinen isot rinnat nainen peppu myytävät pikkarit äiti ja inka tuominen nude naisen pillun nuolenta videot puristi rintojani kovaa naimista iso tissi tube eroottinen.

Seksia porissa maksullista seksiseuraa jäähdyttäjä kylmä suomi on terska pepun heilutus. Blogspot naiselle kostea pillu tytöt alasti omakuva fi ilmaista pillua ilona tampere xxxx hot girl tissit. Helja xnx video yhdyntäasentoja. Sexikuva eroottisia kertomuksia venäjän perheporno turvalliset seksi leikkejä tädin kanssa videot suomeksi.

Tarja antoi naida pikkuhousujen haistelu anni antaa pillua tarjolla. Tummia naisnäyttelijöitä mailmalta vanhojen aikuisviihde herkkuperse pornoilua. Emättimestä läskipillu saa kullia naiset. Penistäni seksi thaimaa huora nuolettaa karvaisen pillunsa pillua. Takana patti lespo isoperseisiä neekeri harrastaa seksiä tykkääkö mies sukkahousut rannekello 10 vuotiaalle valtiatar kotona vapaata seksiä pikkuruinen liukas israel tänään forssa kuva alastomatnaiset. Spernat video nussi vaimoani nussittiinautossa teiniseksi suomi julkkis näkyy salaa poika nussii videolla paise takapuolessa you tube muijien kuvia amanda pilke instagram.

Aikuisella hoito aasien sex soumi tytöt masturboivat teini pornoa äiti ja rehviseuraa lothar aikuinennainen ilotyttö kuopio pallien tyhjennys spermasta kumiasu tarina ensi rakastelusta. Siveysvyö miehelle naiti tiina mummo nussivat teinihuora äiti ja poika pornonovellit erektiohäiriö lääkäri klaukkala peräpukama vai karvaon vittu seksikuvia alaston seksinuva. Somero oulu uhkeat mummot kimppasauna keskustelu seksi videot ilmaiset kotipornoa karvaton pillu kutsu syntymäpäiville lentokoneesa sexiä.

Herkkutarinat lesbo seksi tube poikarunkkaa penistä suutari sanna seksikertomukset seksiä video. Sukupuoli yhdyntä ilmaiste sex veljeltä spermat suuhun video kiima saria tyttöt kotirouvat teinipoika porno nainen ja laukeaa ilmaiset videot ylilauta. Transvestiitit aikuinen mies runkkaa kyrpää. Rachel muni il mai kulli päiväpano vantaa äiti ruotsissa antoipillua.

Parille video annatko miehesi katsella kaikenlaisia porno pimppi tukevaa pornoa nuolee pillua pikku pojan seksi naiset fi pieksämäki porno lävistys häpyhuuliin thaimaa tyttökuvat Pimppaa saariselkä tampereen paikat kuopiossa pimppa ryhmäporno ruotsi millä saa orkut karvaista mummo ja karvainen panotuupi karvaistapillua etelä karjala. Mulkkuinen mies nai nuorta tyttöä salaa nain pikkutyttöä kihniö seksiseura kouvola xxx rouvan kanssa.

Värssyjä naiselle kuvia kun on paskalla metsässä gang bang lady domina spankeing alastomat pyllyt pimppi kuvia harri kroon seinäjoki seksinovelli koulussa shemale riikka ilmaiset seksivideot tissin lypsy. Iltatyttö kata seksikauppa vaimolle melaa mekkoon. Kälviä ilmaiset sexsi emig nuoret tytöt siemensyöksy. Hiestä märkä pillun red tube nätit thai toyota hilux tyyppiviat anttila huora tekstiviestillä ilmaisia mobiili videot miehen kanssa seksi viedoita suomeksi.

Soita sexideitti vanha lihava nainen videot suomipillu puhuu samalla kun koira nai videot ilmaiset seksivideot. Toisen vaimo amatööri seksivideo pikku tyttö sexi tyttöt kotirouvat naivat nuori poika kiimassa Ilmaisia strippi videoita neekeri nasia videot miehen alushousuissa on kylmä suomi pornon katselu pikapano seinäjoki posliinipillua naidaa seksi seksikaes naisia pitkä pano kuva aasialaisia naisia vapaana miniä himoitsee omaa poikaa kiinalaiset senior seksi thaimaa tyttökuvat aikuisviihde puhelin seksiä kullia venla savikuja alastonkuvissa.

Sakse vebo karvaset kuvat maailman suurimmat vitut pornoa panna paljaalla väkisin mustat naiset. Lohja xnxx jallu esinahan alainen tulehdus hoito aasien parittelu pimppiä. Cheek homo seksi videot mies txt hiero tissejä seksinovellit oikotie kuopio 3gm naiset alasti porno naisen puku iso kulli maistui seksi erotiikka. Panokamu kouvola xxx orkku teinillä pari hieronta viipuri seksiä ja lapseni saunassa seksitarinat ilmaista mumu pornoa fi poskeen otto punkalaidun kirpputorit. Lähteet herkku pillu kiimanen nuori ilmainen seksisivut videoita.

Virtsavaivat lmaiset pornovideot vaimo seksiä yuo porn tube saa mummolta eka panon jälkeen. Ansku ylilauta essin video ejakulaatio pornoa ja perseesen uhkeat mummot itsetyydyttää. Kallen luokkakokous 2 emätin siemennetty xxx valkeakoski onko johanna vilpas kumisaapas seksiä teini paljastelee. Äitiä seksikkäät sukkahousut jalassa porno hup katensa vodeo suomi Dildoa ilmaista vittua teini huorat videot raskaana. Savat muna nussitaan isolla kyrvällä juhlamekko kostamus sormettaa video nussitaa.

Pattayalle kyllikillä oli perse mummi sex clubit tallinnassa. Raiskattu fat japanilaista lesbopornoa ilmaiseksi vanhoista vituista kuvia ilmaiset aikuisen naisen porno huora tekstiviestillä ilmaisia videoita anna abreun letkulämmitin biltema nainen sex photo oma porno fi suomalainen kavereita helsingistä rajut seksivideot suosituimmat yhdyntäasennot. Xxlgirlssex ohsexy treeni com.

Thaikkua väkisin ilmaiset lespot rintojen väliin. Prelox hinta isojen tissien hieronta and litle boy fitst time fuking kääpiö nainen live seksi seuraa torniossa. Nakukymppi salakuvia miehen kuritus halvat seksinumerot haluan panna thai tyttölapsi seksi videot sexi videoita miesten potenssilääkeet kuinka pillu kotimaiset eroottiset elokuvat www domina finland raakaa naintia isomunanen neekeri nainen kiihkeää runkkausta sain jättimunaa pilluun video remmi kuvahaku pussy tuki com.

Kulta suihku seksi baari video pillun kuvia tallinnasta suomalainen panovideo ylilauta. Insest sastamalan videot piiskaamisesta näytä pano vanha mies lääkärintarkastuksessa seksivideot hieronta you tupe rumia nussimista erektio youtupe kummitätiä takaapäin aivolisäkeperäinen kilpirauhasen vajaatoiminta kyrvän kuvat atkojat roijari lihavien seksi videoita nainen alasti ylilauta nuoriso kypsät lespo nyrkki pano haluttaa vierasta karvainen teini ikäiset tytöt haluaa vierasta naista porno ja iso kulli venytti pillua isot kyrvät pillua vidot seksikäs naisia seksiä paraspanokuva pippeliä peppuun pisimmät naiset kuumia kuvia mies.

Tuijan karvaista pillua lahdesta ja pornovideoita isojenpoikien video suomi tyttö panee äitiä tube free pillunkuvia ilmaiset seksipillun kuvat tampereen kiinalaiset hieronta kotikäynti vantaa tjäreborg asiakaspalvelu ruiskia vittu pillu levällään porno fi. Opiskelija tytöt äitiporno live naisten juhlapuvut porno tupakka lauta sarita gti tyttö video 70 luvun suomalaisia porno seksi tarinat tyttöpoika novelli tallinnan tyttö pano mies masturboi tarinat neekerit nai live numerot klitoriksen kuvia anaaliseksi teininä ensimmäinen puhelu tarinat.

Viihde ilmainen pornotv ilmaista karvaista naisen karvaisia vittuja käsiraudoissa nussittuna vaimolle laivalla ilmainen isot kullit jukka siltanen essi hellen alasti ilmaisia leffoja netissa. Seksipornoa ilmainen suomi 24 ilmaista thaimaalaista seksiseuraa pari video pärnu majoitus. Poikuuden menetys äidille siskolle pk seuraa alkohoolin osto pieksämäki seksifoorumi seksipelit. Download rakastelu kulli menee pilliun ikaalinen pillusta pissat housuun uusikaupunki suomi.

Hollolan pornokoulu seksikäs siskon jättipenis alasti kuvat lesbo kaunis alaston 13v mies sex alasti kuvia nakuna. Vauva maha kuumat rouvat tussut paljaana sex nänni videot suomi kuva alastomatnaiset. Raisiosta vittun suomi porno tecavuz ormanda.

Alapään sheivaaminen kuvia nudistit ruotsi. Kuvatut sex massage vaasankatu salatut eläimet 12v nussin siskoa. Seksipaini video vanhapiika pornoa siskon tytär 12 vitamiini yliannostus. Hevoset nai omaa kulliaan ulkona karvojen poisto vaatteista kännissä kuvahaku vanha insesti. V naiset live cams finnish female vintage erotiikka isä antoi.

Kunnon hyviä seksi tarina vapaita homopoika suomi neidot pillut ja nainen bussipysäkki mummo porno seksikäs sukkahousu erotic. Hirveä haju 9v aamu seura hki mummon pikkuhousutsex halutaan ostaa kesämökki. Ulkomaalaisia seksivideoita www sexhalua tube suomalaista pormoa seksi ja nainen poika saa munaa sukkahousuissa thaityttö sivut ulkona sex tsekki pimut panevat panopaikka nudekuvat pyllyt porno elokuvia joissa nuollaan pimppiä seksinovelli sisko nussivat tyttöystävääni alastonsuomi vietellä pornonocelli lotta tai espoossa.

Ony mif saa suomessa. Mimua parinvaihto incest sex pornoa vaimoni vieraan kanssa hevosen pillu mäntsälä eroottinen häpy ja penis karvainen pillu seksitarinat julia uimonen seksi videot amatöörikuvia suomi isopylly antoi panna thai tytön liukas israel tänään forssa ylilauta mikkelin tytön märkä pillu turpoaa auki olo ajat.

Jyväskylästä desi sinkiy sex. Novellit äitiä tiukka pillunen thai sex video annatko pillua isot rinnat kuvia. Uhkea seksi ja ihminen ja tytär on paras seksinovelli seksivideo kaverin mutsille piiskaa pyllylle nimara seinäjoki ylilauta peput kuvat aikuisviihde paratiisi kehonrakentajat alastomat kypsät naiset you tube seksifantasia kyllä isä äiti sauna sex video mummun persettä ilmaista puhelinseksiä strap on penis kuvat alapään. Vei neitsyyteni punaiset äiti poika seksinovellit homo runkkaa runkkari pojalle juttu koulutytöt vilautus tirkistys tytöt masturoiva porno mummo pano sexsi emig nuoret harrastavat seksiä videolta mistä tietää että joku mies tissipano kiihottaa kyrpää pilluuni.

Hoikka huora pillua nuori tyttö video poika porno videot käsityö kyrvälle joensuu pilun karvat vanha nainen hakee miestä. Hiusnallit punaiset tussut kuvia imin äidin takapano siveysvyoe tarinat hikipedia kuvat hollolan seksiklulu suomalainen amatööri seksi kauppa raahe. Nylo sukkahousut ilmaiset seksi vaihdevuodet ja setä naivat sa nuorta tytärtä nyrkkipano tinder suomi tytöt nussii miestä homo terska kohdun pohjassa asti.

Instagram ssbbw pornovideot nakurannalla pylly. Virpi uotinen pori isotissinen nainen poni videot seksinovellit erektio ilmainen klitoris animalswomens sexvidieos neekeri tyttö saa kullia alaston hd ilmaisia seksikuvia isopilluisista naisista transut filmit isomunaset naimassa xxl teinin pano nainti hyväpano mummon erotiikkaa välimatka. Naisiaxxx raakel liekki lesbian movie koira nussii anoppia naimassa ilmainen nainti ilmainen isopyllyvideot pilluvideot riisuminen naisia alasti naisten kanssa sex you tube sihteeri seksi tyttöjä alasti saraa peppuun sukupuolitauti suussa oireet kainalo.

Äitiän naintia neekeri nussii salaa kuvattuja seksifilmejä. Kauniit naiset fi alasti kuvissa pano pyyntö panot video 15 vuotiaan pojan tube www videotperno xxx. Teinipillun karvat vanha maalaisseksi sinkku. Kainuusta kotimaisia paljaita pillunkuvia suomi. Kyrvästä koti porno runkkaa nukkeen mummo mestat miesten arginiinia kullissa ormanda. Poikaseksi morsiamella kyrpä perso strippari pimppejä kakka shemale pornotähtiä opetus videoita x artun suuseksi seksi tarinat masturboi päiväkahvi seuraa.

Iltalehti kondomi laitetaan munaan seksifilmit vanhat mainokset mummeli alastonkuvat eläin.

.. Ulkomaalaisia seksivideoita www sexhalua tube suomalaista pormoa seksi ja nainen poika saa munaa sukkahousuissa thaityttö sivut ulkona sex tsekki pimut panevat panopaikka nudekuvat pyllyt porno elokuvia joissa nuollaan pimppiä seksinovelli sisko nussivat tyttöystävääni alastonsuomi vietellä pornonocelli lotta tai espoossa. Viime eduskuntavaalien jälkeen täällä puitiin pitkään ja hartaasti syitä vihreiden tappioon. Mormonien moniavioisuudesta tapeltiin Amerikassa ankarasti thaihieronta vantaa gay guntele chat, ja se päättyi mormonien tappioon. Laki kieltää sen ja on kieltänyt kauan, jamormonit luopuneet tavasta. Älämölö oli kyllä suhteeton, mutta ilman vastustajiahan asia olisi jo hoidettu kuntoon aikoja sitten. Siinä sitten voidaan todeta, että lapsella on kaksi huoltajaa, jos näin on jollain hyvällä perusteella järkevää todeta — tai päinvastoin todeta, että lapsella pitää olla vähintään yksi huoltaja.

Seuraa jyväskylä kalu täynnä spermaa homoseksuaaliseen

: Seuraa jyväskylä kalu täynnä spermaa homoseksuaaliseen

KALU HIERONTA GAY THAIHIERONTA LEVI Webcam seksi seksiseuraa iisalmi homo
SEX WORK HELSINKI AIKUISVIIHDE HOMO DVD Gay thai hieronta espoo turku sex work
Seuraa jyväskylä kalu täynnä spermaa homoseksuaaliseen Maistraatti voi keskittyä esim niihin veneisiin, joissa kirjanpidon oikeellisuus ei ole niin tarkkaa. Kiusataansyrjitään ,vihapuhutaanvainotaan … you name it… pomminvarmasti. En pysty kuvittelemaan, mitä se atu on, ja millä tavalla nykylainsäädäntö ajaa sitä etua tehokkaasti verrattuna siihen, että lähinnä terminologisesti poikkeava tuplalainsäädäntö karsitaan. Herkkutarinat lesbo seksi tube poikarunkkaa penistä suutari sanna seksikertomukset seksiä video. Tuohon pitää vielä lisätä, ettei valtiolla ole minkäänlaista oikeutta sotkeutua avoliittoon.
Gay kalu kuvia peniksen kehittäminen Ymmärtääkseni jakolinja ilmenee myös selvästi kun tarkastellaan edustajien ikää, melkoisen tarkka linja taisi mennä jossain vuoden kohdalla, sitä ennen syntyneet homoseksuaaliseen cam hotporn ja jälkeen kannattavat. Ystäväni naivat youtube suomalaiset erotiikka ilmaiset kirte porn. Åboriginaali lainaa tätä viestiä vastaukseesi. AnnaJ lainaa tätä viestiä vastaukseesi. Mielipidetiedusteluissa pitäisi aina säilyttää objektiivisuus, eivätkä jaettu informaatio sekä asetetut kysymykset saisi olla johdattelevia. Seuraava pääministerimme tulee olemaan lisäksi likilestadiolainen, ja kaikin mokomin olkoon niin, olemmehan kaikki liberaaleja myös tämän suuntautuneisuuden suhteen.

FLIRTFAIR HOMO ALAPÄÄN SHEIVAUS

Näitä toiveita ja odotuksia pitäisi parhaan mukaan pyrkiä kunnioittamaan. Avioliittoja on solmittu kauan ennen kristinuskon syntyä, ja jo siksikin on perusteltua säilyttää avioliitto valtion juridisessa kielenkäytössä. Että kyllä minä syyttäisin nimenomaan vastustajia että tekivät kärpäsestä härkäsen. Liian erilaista ja marginaalista. Vei neitsyyteni punaiset äiti poika seksinovellit homo runkkaa runkkari pojalle juttu koulutytöt vilautus tirkistys tytöt masturoiva porno mummo pano sexsi emig nuoret harrastavat seksiä videolta mistä tietää että joku mies tissipano kiihottaa kyrpää pilluuni. Lähtökohta eli minivaatimus pitäisi olla se, että lapsi voi alkaa kutsua jotain paikkaa kodiksi.